Papa nam Franjo pomaže da hodimo zajedno s Isusom – istaknuo je kardinal Angelo Scola, milanski nadbiskup, 2. travnja u prijepodnevnoj propovijedi na svetoj misi u bazilici svetoga Petra. Milanski nadbiskup predvodi hodočašće u Rim, na kojem sudjeluje više od deset tisuća vjernika od kojih više od šest tisuća mladih, a danas će svi nazočiti na općoj audijenciji.

Velika je radost hodočastiti u Rim, na grob svetoga Petra, biti među prvima koji se mogu susresti s papom Franjom, što upravo proživljava više od deset tisuća vjernika iz milanske biskupije na čelu sa svojim pastirom kardinalom Scolom, a to je kardinal istaknuo govoreći za Radio Vatikan:
Želimo biti među prvima da osobno sretnemo, budemo bliski, očitujemo ljubav prema novom papi Franji, koji je zadivio cijeli svijet i također i nas, jer pomaže posebice građanima pomalo umorne Europe da digne glavu iznad svoga pupka i da hodi zajedno s Isusom – kazao je kardinal Scola.

Biti zajedno s Isusom, to je najljepše što nam se može dogoditi. Svaki je kršćanin dužan, naročito u uskrsnom vremenu, tražiti susret s Gospodinom. Stoga je kardinal potaknuo sve hodočasnike, mlade i odrasle: Moramo biti uz Isusa, bogatog milosrđem, izvorom nade. Svijetu nemamo ništa drugo reći osim ovoga velikoga navještaja, ove riječi, koju – kako je rekao veliki pjesnik Jacopone da Todi – sva stvarnost naviješta: sve govori Isus – zaključio je kardinal Scola. (rv/bitno.net)