sinoda, pobudnicu

Kardinal Pietro Parolin, vatikanski državni tajnik, izjavio je za talijansku novinsku agenciju ANSA kako će papa Franjo sigurno napisati apostolsku pobudnicu vezanu uz Sinodu o obitelji.

„Željezo se kuje dok je vruće“ izjavio je kardinal smatrajući kako neće proć dugo vremena do izdavanja pobudnice.

Kako prenosi magazin America isti kardinal je podsjetio kako su sinodski oci u završnom dokumentu izrazili želju da Sveti Otac sastavi dokument o obitelji.

Slično izvještava i Corriere della Sera za koju je Adolfo Nicolàs, isusovački svećenik blizak Papi, potvrdio da će Papa uistinu napisati pobudnicu:

„Da, Papa će sastaviti apostolsku pobudnice. Ne vjerujem da će izaći kasno, nakon jedne godine, kako su to činili drugi pape nakon prijašnjih sinoda. Godina je predugo (…) Vjerujem da će Franjo biti brži oko pripreme“.

S obzirom na različita tumačenja, od kojih je puno netočnih i tendecioznih, a  koja su se pojavila nakon objave završnog dokumenta, mnogi vjernici željno iščekuju dokument koji će pomoći u razrješavanju polemika vezanih uz kontroverzna pitanja oko pričesti rastavljenih i ponovno oženjenih osoba i drugih.

Tino Krvavica | Bitno.net