TISKOVNI URED SVETE STOLICE

Izjava Svete Stolice nakon prvostupanjske presude kardinalu Georgeu Pellu

Do konačnog ishoda Sveta Stolica pridružuje se australskim biskupima u molitvi za sve žrtve zlostavljanja te će učiniti sve što je moguće kako bi osigurali da Crkva bude sigurno mjesto za sve, posebno mlade i ranjive

Foto: Shutterstock.com

Sveta Stolica pridružuje se izjavi predsjednika Australske biskupske konferencije u vezi s prvostupanjskom presudom kardinalu Georgeu Pellu (77), istaknuo je 26. veljače u izjavi za javnost privremeni ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Alessandro Gisotti.

To je žalosna vijest koja je potresla brojne osobe, ne samo u Australiji, rekao je Gisotti. Istaknuo je ponovno da poštuju australski pravni sustav i upravo zbog toga čekaju rješavanje žalbe kardinalova pravnog tima.

Do konačnog ishoda Sveta Stolica pridružuje se australskim biskupima u molitvi za sve žrtve zlostavljanja te će učiniti sve što je moguće kako bi osigurali da Crkva bude sigurno mjesto za sve, posebno mlade i ranjive. Sveti Otac potvrdio je preventivne mjere koje je kardinalu Pellu odredio mjesni ordinarij po povratku u Australiju – do završetka postupka kardinalu je zabranjeno vršenje svećeničke službe i bilo kakav dodir s maloljetnicima, rekao je Gissoti, prenosi Vatican News.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročelnik Tajništva za ekonomiju Svete Stolice australski kardinal George Pell proglašen je krivim za seksualno zlostavljanje dvoje djece mlađe od 12 i 13 godina dok je bio pomoćni biskup Melbournea. Presuda je izrečena 11. prosinca, ali je sud u Melbourneu izdao nalog kojim se zabranjuje objavljivanje informacija o suđenju.

IKA | Bitno.net

Objavljeno: 27. veljače 2019.

Možda vam se svidi