Ovih su dana dovršeni radovi na tri tuša i brijačnici za beskućnike pod kolonadama Trga sv. Petra. Tuševe je dao izgraditi papa Franjo nakon što mu je djelitelj papine milostinje rekao da beskućnicima u Rimu nedostaje mjesto gdje bi se mogli oprati ili ošišati.

Tri tuša i brijačnica ugrađeni su u postojeće kupaonice, koje su dostupne hodočasnicima i turistima, i koje su za tu svrhu potpuno obnovljene. Tuševi će biti dostupni svakoga dana, osim srijedom za vrijeme opće audijencije, tijekom slavlja u bazilici ili na Trgu.

Brijačnica će biti dostupna ponedjeljkom od devet sati ujutro do tri sata popodne. Više brijača iz Rima pružit će svoje usluge kao dobrovoljci, zajedno s maturantima frizerskih škola u Rimu. Sestre misionarke ljubavi bit će među osobljem koje će primati beskućnike koji žele koristiti tuševe. U tu će svrhu svaki beskućnik dobiti dva besplatna paketa, koji sadrže novo donje rublje, ručnik, sapun, četkicu i pastu za zube, dezodorans te britvicu i pjenu za brijanje za muškarce.

Mnoge su od tih proizvoda razne tvrtke i privatne osobe donirale, kako bi iskazali solidarnost s projektom. Papin će djelitelj milostinje biti odgovoran za kupovanje daljnjih proizvoda, koristeći novac prikupljen od prodaje pergamena s papinskim blagoslovom, izvijestio je Radio Vatikan.

IKA | Bitno.net