Ujesen za dvije godine održat će se XVI. redovna biskupska sinoda. Papa Franjo odlučio je to na sastanku Glavnoga tajništva Biskupske sinode, te su mu predložene tri moguće teme

Sljedeća redovna opća skupština Sinode biskupa zakazana je za jesen 2022. godine, četiri godine nakon posljedne redovne sinode koja se bavila temom mladih, javlja Vatican News.

Umjesto standardne tri godine razlike između sinoda, Sveti je Otac odlučio da idući susret biskupa bude prolongiran kako bi se zajamčilo što veće sudjelovanje cijele Crkve u pripremi i održavanju događaja. Podsjećamo kako je u međuvremenu održana i posebna Sinoda o Amazoniji koja se bavila specifičnim pitanjima Amazonske regije.

Odluka je donesena 6. veljače na popodnevnom zasjedanju prvoga sastanka XV. redovnog vijeća Glavnoga tajništva Biskupske sinode.

Prema izvještaju Glavnog tajništva zasjedanje vijeća organizirano je kako bi Svetom Ocu predložilo moguće teme za XVI. redovnu opću skupštinu, te kako bi se razmotrili drugi sadržaji, poput onoga što je učinjeno nakon Sinode o mladima iz 2018. godine, kao i odjeka apostolske pobudnice ‘Christus vivit‘.

Papi su tako predstavljene tri teme za buduću sinodu, a konačnu odluku donijet će sam Sveti Otac.

Na sastanku redovnog vijeća Glavnog tajništva Biskupske sinode pojavila se i potreba da se hitno izrazi solidarnost s braćom i sestrama koji su primorani emigrirati.

Dodajmo i kako je, slijedom imenovanja kardinala Luisa Antonia Taglea pročelnikom Zbora za evangelizaciju naroda, novim članom Redovnoga vijeća postao kardinal Joseph Coutts, nadbiskup Karachija u Pakistanu. Taj je sinodski otac iz Azije dobio najviše glasova.

Tino Krvavica | Bitno.net