VATIKAN POTVRDIO VIJEST

Glasnogovornik Svete Stolice, Greg Burke, iznenada podnio ostavku

Greg Burke je funkciju ravnatelja Tiskovnog ureda obnašao dvije godine i pet mjeseci.

Papa Franjo prihvatio je ostavku ravnatelja Tiskovnog ureda Svete Stolice, Grega Burkea, kao i ostavku njegove zamjenice Palome Ovejero.

O ostavci se Burke oglasio na Twitteru napisavši: „U ovom trenutku tranzicije u vatikanskim komunikacijama, smatramo da je najbolje da Sveti Otac bude potpuno slobodan sastaviti novi tim.”

“U Vatikanu sam počeo raditi 2012. Iskustvo je, najblaže rečeno, bilo fascinantno. Hvala Vam, papa Franjo. Šaljem Vam snažan zagrljaj”, stajalo je u drugom Burkeovom tvitu.

Podsjetimo, Burke i Ovjereo su na službu stupili 1. kolovoza 2016. godine. Burke je prije početka rada u Vatikanu radio za Reuters, tjednik National Catholic Register, Fox News, a prije nego što je postao ravnatelj Tiskovnog ureda bio je zamjenik ravnatelja.

Vatikan je objavio kako je papa Franjo imenovao Alessandra Gisottija kao Burkeovu privremenu zamjenu. Gisotti trenutno služi kao koordinator društvenih mreža u Dikasteriju za komunikacije.

Ivo Džeba | Bitno.net

Objavljeno: 31. prosinca 2018.

Ovaj članak objavljen je u sklopu projekta Vjersko informiranje koji je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Možda vam se svidi