Papa Franjo prihvatio je ostavku o. Federica Lombardija, DI, na službu ravnatelja Tiskovnoga ureda Svete Stolice, priopćio je 11. srpnja Tiskovni ured Svete Stolice.
Papa je ravnateljem Tiskovnog ureda Svete Stolice imenovala Grega Burkea, koji je do sada obnašao službu zamjenika ravnatelja istog Tiskovnog ureda.

Nadalje, Papa je imenovao Palomu Garciju Ovejero zamjenicom ravnatelja Tiskovnoga ureda Svete Stolice. Novi ravnatelj i zamjenica ravnatelja Tiskovnog ureda Svete Stolice na novu će službu stupiti 1. kolovoza ove godine.

Greg (Gregory Joseph) Burke rođen je 8. studenoga 1959. godine u Saint Louisu (SAD) u obitelji praktičnih vjernika. Po završetku jedne od visokih škola svoga rodnog grada koje vode isusovci, diplomirao je 1983. godine komparativnu književnost na Sveučilištu Columbia u New Yorku, a kasnije je specijalizirao novinarstvo. Tih godina ulazi kao član numerarij u Opus Dei.

Radio je za United Press International u Chicagu, za Reuters i tjednik Metropolitan, a zatim je poslan u Rim za dopisnika tjednika National Catholic Register. Godine 1990. počinje surađivati s tjednikom Time i bio je stalni dopisnik tog tjednika kada je, 1994., sv. Ivan Pavao II. proglašen osobom godine.

Godine 2001. počeo je raditi za televiziju kao dopisnik u Rimu za Fox News. Godine 2012. pozvan je u Državno tajništvo, Odsjek za opće poslove, kao savjetnik za komunikacije. Od 21. prosinca 2015. je zamjenik ravnatelja Tiskovnoga ureda Svete Stolice. Govori engleski, talijanski, španjolski i francuski jezik.

Paloma Garcia Ovejero rođena je u Madridu 12. kolovoza 1975. Nakon što je diplomirala novinarstvo 1998. godine na Sveučilištu Complutense u Madridu, završava poslijediplomski studij na Estudios Vascos (Jakinet / Uned, 2001) i specijalizaciju iz strategije upravljanja i komunikacije (New York University, 2006.).

Od 1998. je urednica i voditeljica “Cadena Cope, Radio Espanola”, u svojstvu glavne urednice. Od rujna 2012. je dopisnica za Italiju i Vatikan i surađuje ne samo za “Cadena Cope, Radio Espanola”, već i s drugim televizijskim postajama i nekoliko novina. Govori španjolski, engleski, talijanski i kineski jezik.

IKA | Bitno.net