Lombardi

Uz ravnatelja Tiskovnoga ureda, patra Federica Lombardija, bili su nazočni kardinal Raymundo Damasceno Assis, nadbiskup Aparecide i dopredsjednik sinode; kardinal Schönborn, bečki nadbiskup; i brat Hervé Janson, generalni prior Isusove male braće, jedini član sinode s pravom glasa koji nije svećenik.

Jučer se poslijepodne sastalo Povjerenstvo desetorice, zaduženo za sastavljanje zaključnoga izvještaja – rekao je pater Lombardi. Proučilo je i ocijenilo 248 primjedbi koje su stigle nakon čitanja i rasprave o nacrtu konačnoga izvještaja, intenzivno je radilo, stoga smo prijepodne imali u dvorani konačni tekst u koji je, u dogovoru s povjerenstvom, uključeno više dodatnih prijedloga danih tijekom jučerašnjega dana.

Iz svega je proizišao dokument od 94 točke o kojima se  – dodajemo – glasalo poslijepodne. Ravnatelj je Tiskovnoga ureda još dodao da je dokument prijepodne bio pročitan u cijelosti. Nakon čitanja kardinal Erdö je održao kratko, ali vrlo važno, izlaganje, u kojemu je s velikim zadovoljstvom rekao da je cijeli tekst povjerenstvo jednoglasno prihvatilo. Mislim da je to vrlo značajna poruka – istaknuo je pater Lombardi.

Radio Vatikan|Bitno.net