APSURDI POLITIČKE KOREKTNOSTI

Feminističke i LGBT udruge traže kaznu za kardinala koji je osudio ‘gay carstva’ i rodnu ideologiju

Feminističke skupine u Španjolskoj  pozvale su vladu da kazni kardinala Antonia Cañizaresa, koji je u nedavnoj homiliji osudio utjecaj „gay carstva“ i rodne ideologije.

cañizares

Foto: analisisdigital.com

Kardinal Cañizares, bivši pročelnik Zbora za bogoštovlje i sakramentalnu stegu, u propovijedi je istaknuo da je obitelj danas ugrožena „ozbiljnim napadima, koji nikome nisu skriveni“.

„Imamo zakon protivan obitelji, djela političkih i društvenih sila kojima se pribrojavaju pokreti i čini gay carstva, ideologije poput radikalnog feminizma ili – najpodmuklije od svih – rodne ideologije“ – rekao je kardinal, dodajući: „Kad se obitelj napada ili umanjuje, izokreće se najsvetija forma ljudskoga odnosa.“

Feministička platforma Alicantea uložila je službeni zahtjev da se kardinala optuži i kazni za „poticanje diskriminacije i mržnje“ u homiliji, a njegove riječi je predsjednik mjesne vlade Ximo Piug nazvao „širenjem mržnje“, ustvrdivši da „cijeli svijet shvaća da svaka osoba može voljeti koga hoće“. Druge su skupine, poput LGBT kolektiva Valencie i Kolektiva za spolno-afektivnu raznolikost također rekle da će uložiti službenu žalbu pri Uredu za zločine mržnje. Te skupine žele da se kardinala optuži za zločin „poticanja ili branjenja kriminalnog čina“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kardinal je u priopćenju upitao je li „homofobno braniti obitelj“ te je pozvao „objektivne“ pravnike da prosude je li ono što je rekao „protivno zakonu“ ili homofobno. Podsjetimo da je papa Franjo više puta osudio rodnu ideologiju, nijekanje razlika između muškaraca i žene te u nedavnoj apostolskoj pobudnici Amoris laetitia naglasio da ne može biti nikakve analogije, čak ni daleke, između istospolnih veza i Božjega nauma za brak i obitelj.

RV | Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 8. lipnja 2016.

Možda vam se svidi