Papa Franjo dodao je 11 novih članova vatikanskom Dikasteriju za laike, obitelj i život. Među njima su dva bračna para i četiri osobe povezane s crkvenim pokretima, prenosi CNA.

Prvi bračni par čine Joseph Teyu Chou, profesor financija, i Clare Jiayann Yeh, utemeljiteljica i ravnateljica Centra za pastoral braka i obitelji mjesne biskupije. Oboje dolaze iz Tajvana.

Drugi bračni par odabran za dikasterij dolazi iz Francuske, a čine ga Benoit i Véronique Rabourdin. Njih dvoje su međunarodni upravitelji službe za brak i obitelj Amour i Vérité. Riječ je o inicijativi zajednice Emmanuel, javne udruge vjernika osnovane u Francuskoj.

Tako će odsad Dikasterij za laike, obitelj i život imati tri bračna para budući da su njegovi članovi od ranije jedan bračni par iz Poljske.

Uz njih, nova imena uključena u rad vatikanskog ureda su vlč. Andrea D’Auria koji služi kao ravnatelj međunarodnog laičkog pokreta Comunione e Liberazione, a ujedno je i član svećeničkog društva svetog Karla Boromejskog koje je povezano s pokretom.

Nova članica je i Margaret Karram, koja služi kao predsjednica Djela Marijina (Pokret fokolara), kao i vlč. Luis Felipe Navarro Marfá, rektor Sveučilišta Svetog Križa u Rimu koje vodi Opus Dei.

Među novim članicama su i tri akademkinje laikinje: Ana María Celis Brunet, stručnjakinja za prevenciju zlostavljanja iz Čilea; Maria Luisa Di Pietro, koja vodi Centar za istraživanje i studije o prokreativnom zdravlju na Sveučilištu Svetog Srca; i Carmen Peña Garcia, španjolska profesorica bračnog prava.

Tako će odsad Dikasterij za laike obitelj i život brojiti 28 članova od kojih će njih osmero biti žene što je u skladu s Franjinom željom da dikasterij promiče ulogu žena u Crkvi i društvu.