Franjo večeras predvodi misu Večere Gospodnje u kazneno popravnom domu Casal del Marmo i tamo će maloljetnim zatočenicima prati noge

“Napokon ću susresti nekoga tko želi biti mojim ocem”, tako je jedan od maloljetnih zatočenika u rimskom kazneno-popravnom domu Casal del Marmo reagirao na vijest o večerašnjem dolasku pape Franje u posjet delikventima, gdje će služiti i misu.

Franjo će na misi Večere Gospodnje oprati noge zatočenicima kazneno-popravnog doma i to je bila njegova pomisao, sa kojom je prekinuo niz u kojem su pape misu na Veliki četvrtak služili u Latreanskoj bazilici. Inače, kazneno-popravni dom Casal del Marmo u prošlosti je više puta posjetio i Benedikt XVI., te predvodio misu tamo.

Na večerašnjoj misi bit će samo delikventi, njih 49, također prema Papinoj želji koji je, prenosi Vatikanski Radio, tako htio naglasti da je tu upravo zbog njih. Među zatvorenicima, bit će samo osam Talijana, a ostali su stranci, među njima i veliki broj njih iz muslimanskih zemalja. Dok nekima od njih bude prao noge Papa će biti opasan pregačom koju je dobio od jedne talijanske zajednice koja radi na resocijalizaciji delikvenata.

J. R.