Papa

“Ako se koji puta može pomisliti da je Petrova lađa uistinu izložena na milost i nemilost ljutih protivnika, također je istina da vidimo kako je Gospodin prisutan, živ, doista uskrsnuo, i upravlja svijetom i srcima ljudi”, rekao je to papa Benedikt XVI. na kraju ručka održanog ove nedjelje u nadbiskupskom dvoru u Milanu, “improvizirajući kratki govor” kao odgovor na pozdrave sadašnjeg i prijašnjeg milanskog nadbiskupa kardinala Angela Scole i Dionigija Tettamanzija, koji su mu tom prigodom poklonili dragocjeni primjerak ambrozijanskog evanđelistara – koji su izradili veliki suvremeni umjetnici pod vodstvom don Umberta Bordonija – koji na naslovnici ima ikonografski prikaz nebeskog Jeruzalema.

U govoru, koji je objavio Tiskovni ured Svete Stolice, Papa je naglasio da je Riječ Božja “ključ života, razmišljanja, življenja. Započeli smo i završavamo s Riječju Božjom”.

Na kraju je papa Benedikt XVI. zahvalio za sve što je doživio ovih dana. “To iskustvo žive Crkve, koja živi od ljubavi Božje, koja živi za uskrsloga Krista, koja je, recimo to, dar ovih dana. Stoga zahvalimo Gospodinu”, rekao je Papa.

Za Bitno.net: Marijo Udina