Foto: Catholic Church of England and Wales @flickr.com

Oko 4000 mladih redovnika i redovnica iz čitavoga svijeta susrest će se u Rimu, od 15. do 19. rujna, na Svjetskom susretu mladih osoba posvećenoga života, koji će se odvijati pod geslom „Probuditi svijet – evanđelje, proročanstvo, nada“. Događaj organizira Zbor za institute posvećenoga i društva apostolskoga života u okviru Godine posvećenoga života.

Kako stoji u priopćenju spomenutog Zbora, cilj je susreta da bude formacijsko iskustvo utemeljeno na biblijskom, teološko-karizmatskom i crkvenom promišljanju o osnovnim čimbenicima posvećenoga života, a želi ponuditi mogućnost dijeljenja vlastitoga iskustva i očekivanja od formacije, kao i istaknuti i svjedočiti ljepotu vlastitoga zvanja.

Sudionici će se svakog jutra okupiti u Dvorani Pavao VI. u Vatikanu i slušati predavanja o zvanju, bratskome životu i poslanju. U popodnevnim će satima, podijeljeni u jezične skupine, raspravljati o prijepodnevnim predavanjima. Navečer će sudjelovati u nekom od ponuđenih programa: misionarska noć u središtu grada, pomaganje pri socijalnim i crkvenim organizacijama poput Caritasa, Zajednice sv. Egidija i slično, kao i organizirani posjet Vatikanskim muzejima i Sikstinskoj kapeli.

Na tri događaja u programu moći će sudjelovati svi oni koji žele: molitveno bdijenje na Trgu sv. Petra 15. rujna u 20 sati i 30 minuta, kojim će predsjedati nadbiskup José Rodríguez Carballo, tajnik Zbora za institute posvećenoga i društva apostolskoga života, zatim euharistija u Bazilici sv. Petra 19. rujna u 11 sati i 30 minuta, koju će slaviti pročelnik istog Zbora, kardinal João Braz de Aviz, te večer glazbe i svjedočenja na Trgu svetoga Petra, 18. rujna u 20 sati i 30 minuta.

RV | Bitno.net