“Misionarsko djelovanje naših misionara i misionarki u neprestanoj je dinamici zbog okolnosti u kojima se pojedine sredine i zemlje nalaze. Nedavno smo pozvali na molitvu za narod Haitija koji trpi nasilje i ubilačke aktivnosti od strane bandi koje vladaju zemljom. Nemojmo nikada štedjeti na molitvi i molimo za naše misionare i misionarke kao i narod kojemu su poslani.

Oni redovito mole za sve nas u domovini. Međutim, prije godinu dana započeli smo aktivnost Zajedno u molitvi s misionarima i misionarkama. Svakog mjeseca na određeni datum pridružujemo se u molitvi s određenim misionarom ili misionarkom koji na istaknuti datum u svojoj zajednici mole za prijatelje misija u domovini, sve dobročinitelje i čitatelje Radosne vijesti.

Mjesec siječanj završit ćemo u molitvenom zajedništvu s našom misionarkom na Haitiju, s. Mirjam Filipović. S. Mirjam poručila je da kada dopustimo Gospodinu da nas vodi, kada slijedimo kompas njegove ljubavi, on sve izvede na dobro. Stoga će u utorak 30. siječnja, ujutro u 6 sati (12 sati po našem vremenu), vlč. Eventz Dorval slavit će svetu misu i zajedno sa s. Mirjam i okupljenim župljanima moliti za prijatelje misija u našoj domovini i čitatelje Radosne vijesti.

Naša misionarka na Haitiju, s. Mirjam Filipović, u misije je otišla 2. veljače 2015. godine i nedavno je bila primorana napustiti misijsku postaju u kojoj je djelovala radi neprestanog terora naoružanih banda. Sada je na novoj lokaciji i aktivno nastavlja svoju službu. Zahvaljujući biskupu mons. Josephu Gontrandu Décosteu, ordinariju Biskupije Jérémie, s. Mirjam nastavila je svoje misijsko djelovanje u mjestu Jèrèmie u župi Notre-Dame du Cap koja je osnovana na svetkovinu Uznesenja BDM 15. kolovoza 2023. godine. Potrebe Crkve su velike i potrebna im je podrška u svakom pogledu, a posebno u novoosnovanoj župi. Uz s. Mirjam tu djeluje župnik vlč. Eventz Dorval i započeli su s gradnjom župne kuće te potrebnog radnog prostora kako bi mogli služiti Gospodinu u bratu čovjeku, a posebno onima u najvećoj potrebi. Župni pastoral obuhvaća sve aspekte kršćanskoga i školskog obrazovanja i odgoja djece i mladih, kao i brigu o siromašnim obiteljima i bolesnima, za koje se nema tko brinuti, ali i svih ostalih koji su potrebiti pomoći u raznim situacijama.

Bez obzira na kojem kraju svijeta se nalazimo, ali molitva nosi i povezuje, i tu nema daljine. Povežimo se u molitvi i budimo most da preko nas i drugi osjete Božju ljubav.

Ne zaboravimo da Bog ne traži velika djela nego našu ljubav kojom ćemo ta djela činiti. Zato, udružimo se u molitvi i molimo jedni za druge, to je najveći dar koji možemo dati!”