Veliki molitveno-euharistijski susret pod imenom ‘Isus na stadionu’ održat će se sutra na Nacionalnom stadionu u Varšavi, a prema najavama, duhovnoj obnovi koju će prevoditi svećenik-karizmatik iz Ugande John Bashobora i koji se događa uz duhovnu potporu nadbiskupa varšavsko-praskog Henryka Hosera nazočit će blizu 50.000 ljudi.

Isti takav dogodio se prije dvije godine i tada su ga katolički komentatori proglasili jednim od najvažnijih duhovnih događanja takve vrste u Poljskoj unazad nekoliko decenija (više o prvom susretu možete pročitati OVDJE).

“Neka ovaj susret bude vrijeme obnove našeg odnosa s Bogom”, rekao je nadbiskup Hoser i pozvao vjernike iz cijele Poljske da se pridruže okupljanju koje se ove godine događa pod geslom: Dođoh da život u izobilju imaju (Iv, 10, 10).

Nadbiskup je posebice pozvao na susret mlade, jer smatra kako bi ovo mogla biti dobra duhovna priprava za Svjetski dan mladih koji se iduće godine održava u Krakovu.

“Okupimo se ponovno na Nacionalnom stadionu kako bi proveli cijeli dan u molitvi, slušanju Božje riječi, slavljenju Isusa i primanju njegove milosti”, rekao je Hoser koji je pretprošle godine nazočio susretu, kao što će i ove.

image

Foto: jezusnastadionie.pl

Prijenos ‘uživo’ susreta Isus na stadionu možete gledati na linku OVDJE. Susret počinje u 8 i 30 ujutro, završava u 22 sata navečer.

G. An. | Bitno.net