Bruxelles+King+Filip+speech+21.7.2013

Građanska udruga CitizenGo organizirala je potpisivanje peticije protiv jučer usvojenog zakona u blegijskom parlamentu kojim se dopušta eutanazija djece.

Još uvijek postoji šansa da taj grozni zakon ne bude proglašen. Nakon usvajanja u parlamentu on sada ide na potpis kralju Filipu i ako monrah to želi, može ga odbiti potpisati. CitizenGo, udruga koja je postala poznata po organiziranju peticija protiv Izvješća Estrela i Lunacek, sada je europskim građanima ponudila i peticiju kojim će se pokušati utjecati na kralja Filipa da zaustavi taj opasan zakon.

U tekstu koji će biti upućen kralju Filipu piše:

“Vaše Veličanstvo,

Vi ste kralj Belgijanaca i kao takvi se predani svom narodu. Običaj je da potpisujete svaki zakon koji je izglasan u demokratski izabranom parlamentu, čak i ako se s njim ne slažete. Ipak, postoje zakoni koji će utjecati ne samo na Belgijancem nego dugoročno i na cijelu Europu.

Takav je užasavajući zakon o eutanaziji koji se tiče maloljetnika i koji će biti signal za ostatak Europe. Molim vas, poslušajte mnoge glasove u vašoj zemlji i inozemstvu koji vas upozoravaju na opasnosti ovog zakona – Biskupsku konferenciju vaše zemlje i članove raznih europskih parlamenata koji su progovorili protiv ovog zakona.

Kao zabrinuti građani Europe, pišemo vam i apeliramo na vas da ne potpisujete ovaj zakon, čak i ako će za vas biti komplicirano braniti ovu odluku. Molimo vas, ne recite “da” najzastrašujućem zakon o eutanaziji na svijetu.

Poslušajte svoju savjest i ostanite vjerni etičkim principima jednog monarha. Pokažite da se dostojni izazova na koji su vas pripremali cijeli vaš život”.

Peticiju možete potpisati ovdje.

http://www.citizengo.org/en/4158-not-sign-legalisation-child-euthanasia?m=5&tcid=1870327

G. An. | Bitno.net