Svjetlo

Dječak iz arapsko-kršćanske obitelji u Betlehemu je u utorak, 27. studenoga, u Spilji Kristova rođenja zapalio tradicionalno Betlehemsko svjetlo mira. Već 13 godina ORF Gornje Austrije organizira putovanje Betlehemskog svjetla mira iz Svete Zemlje u Austriju te odatle po cijeloj Europi. Ove godine paljenje svjetla moralo je biti odgođeno zbog borbi u Svetoj Zemlji između Izraela i palestinskog Hamasa. Tijekom primirja, Svjetlo mira upalio je 11-godišnji dječak Khader Ballut. Njegova je poruka znak nade za mir usred napete situacije na Bliskom istoku, navodi se u priopćenju objavljenom na stranicama Austrijske radio-televizije.

U srijedu navečer Günther Hartl, ORF-ov voditelj projekta Svjetlo mira, preuzet će Betlehemsko svjetlo i zrakoplovom ga dopremiti u studio u Linz te ga predati austrijskom “djetetu mira”.

Betlehemsko svjetlo mira iz Austrije će se u organizaciji izviđača proširiti diljem Europe. Na Badnjak će gorjeti u gotovo 30 europskih zemalja, među kojima je i Hrvatska. (ika/bitno.net)