Predragi u Kristu, s radošću vas želimo obavijestiti da će se u zagrebačkoj crkvi sv. Martina na svetkovinu Duhova, 15. svibnja 2016. u 11:30 slaviti sveta misa po tradicionalnom rimskom obredu.

Misu će celebrirati don Johannes Kindler, C.R.V., pripadnik Reda regularnih kanonika (redokanonika) sv. Augustina (Ordo Canonicorum Regularium Sancti Augustini), kongregacije Windesheim, iz bavarskog grada Paringa. Pripadnik ove zajednice je i naš sunarodnjak, Elvir Tabaković, koji je 2014. položio prve zavjete, a njemu možemo zahvaliti i dolazak skupine redokanonika augustinaca u Hrvatsku. Više o njima možete saznati na njihovoj službenoj stranici.

Ova mala, ali vrlo životna i mlada zajednica vrlo je lijep primjer kako Tradicija Crkve može blagotvorno djelovati, priđe li joj se u ljubavi i bez predrasuda. Ovaj red slavi novi obred mise (i to ad orientem, tj. prema oltaru), no primjetno je kako su u svoju duhovnost (a napose liturgiju) utkali i dio bogatstva crkvene Tradicije. Nezanemariv je utjecaj na njih imao i njihov sunarodnjak, papa emeritus Benedikt XVI., pa nije ni čudo da se don Johannes kao jedan od njih odlučio savladati i tradicionalni obred sv. mise.

Njega je 9. travnja ove godine za svećenika zaredio upravo Benediktov tajnik, mons. Georg Gänswein. Stoga će svi prisutni imati i lijepu priliku primiti mladomisnički blagoslov od don Johannesa. Pozivamo vas da svojom prisutnošću i ovaj put uzveličate ovu proslavu Trojedinog Boga, i to baš na ovaj, za Kristovu Crkvu vrlo poseban dan, dan koji se često naziva “rođendanom Crkve”.

Tradicionalnamisa.com | Bitno.net