Više tisuća mladih Splitsko-makarske nadbiskupije, koji su sudjelovali na tradicionalnom 40. hodočašću Gospi Sinjskoj, stigli su nakon višesatnog noćnog pješačenja iz Solina u Sinj gdje su u nedjelju 7. kolovoza 2022., ujutro u dvorištu Svetišta Gospe Sinjske, zajedno s brojnim hodočasnicima, sudjelovali u euharistijskom slavlju, objavljeno je na stranicama Svetišta Gospe Sinjske.

Mladi su na hodočašće krenuli u subotu 6. kolovoza u večernjim satima iz Gospina prasvetišta u Solinu.

Od Solina do Sinja mladi vjernici pješice su prešli 30-ak kilometara, na putu su imali policijsku i medicinsku pratnju. Po dolasku u Sinj mladi su imali prigodu za sakrament pomirenja. Euharistijskim slavljem u 6 sati predsjedao je gvardijan i upravitelj Svetišta Gospe Sinjske fra Marinko Vukman uz koncelebraciju povjerenika za mlade Splitsko-makarske nadbiskupije don Ivana Terze i župnog vikara u Župi sv. Marka u Makarskoj don Jure Lovrinčevića koji su pješice s hodočasnicima stigli iz Solina u Sinj.

U propovijedi predvoditelj slavlja fra Marinko Vukman je pozvao mlade da budu sretni i radosni u ljubavi te da otvore vrata Kristu i Gospi.

“Gospa nas budi i diže iz naše duhovne tromosti i pospanosti ne radi sebe nego da bi nas odvela svome Sinu. Ovo hodočašće od ‘Gospe do Gospe’ je hodočašće s Majkom prema njezinome Sinu”, rekao je fra Marinko.

Misno slavlje liturgijskim sviranjem i pjevanjem uveličao je VIS „Totus Tuus Gospa Sinjska.“ Na završetku misnog slavlja don Jure Lovrinčević predvodio je molitvu Posvete Čudotvornoj Gospi Sinjskoj.

Ovo je bilo 40. jubilarno hodočašće, a kako je sve pokrenuto te kako su izgledala prva noćna hodočašća mladih Gospi Sinjskoj možete vidjeti OVDJE.

Fotogaleriju s hodočašća pogledajte OVDJE.