“Sveti Otac izrazio je veliku želju da relikvija sv. Padre Pija bude izložena u bazilici sv. Petra na Čistu srijedu tijekom Jubileja milosrđa”, stoji u pismu koje je predsjednik Papinskog vijeća za novu evangelizaciju nadbiskup Rino Fisichella uputio nadbiskupu Michele Castoru, ordinariju nadbiskupije Manfredonia-San Giovanni Rotondo, na čijem teritoriju se nalazi svetište sv. Padre Pija.

Ta Čista srijeda imat će posebno značenje jer će na taj dan u vatikanskoj bazilici Papa svojim „misionarima milosrđa” udijeliti ovlasti za odrješenje i od onih grijeha koji su inače pridržani Svetoj Stolici. Papa je izrazio želju da na taj važni dan tijelo sv. Padre Pija bude izloženo u bazilici.

Nadbiskup Castoro i lokalni poglavari kapucinskog reda kojem je sv. Padre Pio pripadao potvrdili su kako će tijelo sveca biti izloženo 0d 8. do 14. veljače iduće godine (Čista srijeda pada na 10. veljače). Kako je naglašeno, nazočnost relikvija tijekom Svete godine milosrđa bit će “važnim znakom potpore za sve misionare i svećenike, jer je Padre Pio bio primjer ustrajnog i strpljivog ispovjednika, pravi svjedok Božjeg milosrđa”.

Tijelo sv. Padre Pija ekshumirano je 2008., na 40. obljetnicu njegove smrti. Od tada je izloženo u crkiv Santa Maria della Grazie koju je posjetilo oko 9 milijuna hodočasnika.

G. An. | Bitno.net