SDM

Svjetski dan mladeži nije kratkotrajni bljesak nego dugotrajno sijanje koje u životu mladih donosi plodove. Nemojmo dakle potrošiti golemi dar koji nam daje Svjetski dan mladeži, nego s ushitom živimo ovaj događaj i vrijeme pripreme, unatoč teškoćama i upitima koji nisu našli točan odgovor. Ne dopustimo da se izgubi važna sastavnica kao što je radost koja potiče sučeljavanje s novim izazovima i da se mladi vode Kristu a Krista donosi mladima – preporučio je kardinal Stanislw Rylko, predsjednik Papinskoga vijeća za laike, izaslanicima iz dvjesta država za pastoral mladih i predstavnicima četrdeset crkvenih pokreta, koji su 28. studenoga u Riju okončali pripremni susret za Svjetski dan mladeži.

Kardinal je podsjetio – kako prenosi agencija Sir – na učenje Benedikta XVI. koji Svjetske dane mladeži smatra novom evangelizacijom na djelu. Evangelizacija je žila kucavica svakog Svjetskog dana mladeži. Kardinal smatra da su ufanje u Boga i hrabrost, te svijest da iz malih stvari mogu nastati velike, glavne osnove svakog evangelizatorskog truda, stoga je potaknuo izaslanike da Svjetski dan mladeži smatraju posebnim milosnim vremenom.

Organizacija je važna ali je još važnije znati prihvatiti dar Svevišnjega. Stoga ovo pripremno vrijeme živimo s velikim osjećajem odgovornosti da se ne izgubi golemi dar. Zaključujući govor kardinal je pozvao na širenje Papine poruke za Svjetski dan mladeži te da se ne zaboravi mnoge mlade koji neće moći doći u Rio de Janeiro, i oni imaju pravo bar na duhovno sudjelovanje u događaju. Rabljenje novih tehnologija i interneta, kako je rekao Sveti Otac u svojoj poruci mladima, bit će od posebne koristi. (rv/bitno.net)