Ubojica koji je jučer naoružan upao u učionicu na oregonskom sveučilištu Umpqua Community College odvajao je kršćane od drugih i potom ih ubijao, prenijelo je više medija svjedočanstva preživjelih nakon nove tragične masovne pucnjave u SAD-u u kojoj je ubijeno ukupno 10 ljudi, a sedmoro njih ranjeno.

Tako je CNN prenio izjavu oca jedne od preživjelih studenata Anastasije Boyle, koja je ranjena u kralježnicu. Prije nego što je otpremljena u bolnicu, ona je ocu ispričala kako je ubojica, kasnije identificiran kao Chris Harper Mercer, ušao naoružan u učionicu.

“Čekao sam ovo godinama”, rekao je i potom ubio profesora. Nakon toga je prestrašenim studentima rekao da se dignu, išao od jednog do drugog i pitao jesu li kršćani. Kako je Boyle ispričala obitelji, ako bi osoba potvrdila da vjeruje u Isusa Krista ubojica bi rekao:

“Dobro, sad ćeš susresti svog Boga u kojeg vjeruješ.”

I potom bi pucao u njih.

Američki mediji sada pokušavaju ponuditi psihološki profil Chrisa Harpera Mercera i motive za ono što je učinio, što će biti teško imajući u vidu da je Mercer ubijen u pucnjavi s policijom.

“Gnjevni mladić prepun mržnje”, tako je jedan izvor blizak istrazi opisao Mercera koji je na svojim internetskim profilima objavljivao kako je “nereligiozan”, a bio je i član grupa na društvenim mrežama protiv “organizirane religije”.

Novo masovno ubojstvo zasigurno će pokrenuti rasprave o kontroli prodaje oružja u toj zemlji.

G. An. | Bitno.net