JUŽNI SUDAN

U zemlji izmučenoj ratom svećenici odlučili izgraditi Centar za mir

Centar je dar nade za ljude u Južnom Sudanu, a posebno za sve one koji će u tom centru biti školovani.

Foto: Shutterstock.com

Foto: Shutterstock.com

“Centar za mir Dobri Pastir”, naziv je centra otvorenoga 15. listopada u Kitu, u Južnom Sudanu, zemlji izmučenoj ratom. Centar će biti pozitivna snaga za traženje mira u ovoj mladoj zemlji – kazao je pater Daniele Moschetti, predsjednik Udruge redovničkih poglavara u Južnom Sudanu.

Upravljanje tom novom ustanovom povjereno je jednom južnosudanskom redovniku kombonijancu, jednom filipinskom redovniku svetoga Vinka, jednoj Amerikanki, redovnici Bezgrješnoga Srca Marijina te jednom isusovcu iz Ruande i bratu dominikancu iz zajednice Svetoga Martina iz Porresa u Ugandi. Ustanova ima 40 dvokrevetnih sobâ, te hostel za mlade koji može primiti 60 osoba. Osim toga, tu je i prostor za sastanke, blagovaonica i kapela.

Postojanje toga centra pokazuje da se, unatoč svim teškoćama, mnogo toga može učiniti – istaknuo je pater Moschetti. Centar je dar nade za ljude u Južnom Sudanu, a posebno za sve one koji će u tom centru biti školovani. To je također znak da je Katolička Crkva, putem svojega osoblja i svojih ustanova, konkretno zauzeta u uspostavljanju mira, pravednosti i pomirenja – napomenuo je predsjednik Udruge redovničkih poglavara u Južnom Sudanu.

Tekst nastavlja ispod oglasa

Radio Vatikan | Bitno.net


Podržite naš rad članstvom u Klubu prijatelja! Saznajte više na ovom linku!

Objavljeno: 20. listopada 2016.

Možda vam se svidi