“Blagoslovljena sam što to mogu učiniti i posjećivati zatvorenice”, kaže Terry Samaniego iz Arizone.

Papa Franjo prošle je godine otvorio Svetu godinu Božjega milosrđa, no za Terry Samaniego iz Arizone ovo milosno vrijeme započelo je prije tri godine kada je u župnoj crkvi sv. Franje Ksaverskog u Južnom Phoenixu ugledala letak koji je pozivao vjernike se uključe u volonterski program obilaska zatvorenika.

– Tko je umro s Isusove desne i lijeve strane? Zatvorenici. Što mi On govori? Posjeti moje zatvorenike! Blagoslovljena sam što to mogu učiniti i posjećivati zatvorenice – kaže Samaniego, koja svojim novim prijateljicama iz Državnog zatvora u Goodyearu ne krije ama baš ništa iz svoje prošlosti, već iskreno priznaje kako je i sama ondje mogla završiti.

“Razlika između vas i mene je u tome što su vas ulovili”, otvorena je u razgovoru sa zatvorenicama, prepričavajući im kako je, baš poput njih, vrijeme provodila po noćnim barovima konzumirajući raznovrsne opijate.

– Razlog zbog kojeg me nisu uhvatili jest to što je netko raskinuo moj lanac i rekao ‘Bilo je dosta partijanja i opijanja’ kaže Saniego u razgovoru za Catholic Sun, šaljivo dodajući kako je nekoć obilazila barove, dok sad obilazi crkve.

Nedjeljnu svetu misu ne propušta, a svake se noći budi u 2 sata kako bi molila krunicu.

– Izmolim krunicu, a potom se vraćam u krevet. Nakon toga slušam svetu misu na EWTN-u. Tako započinje moj dan. Moje jutro mora započeti s Gospodinom – objašnjava ova Amerikanka koja ljubav prema krunici nastoji usaditi i zatvorenicama koje posjećuje svakoga četvrtka, putujući gotovo sto kilometara. Posebno su dirljivi trenutci pojedinačkih razgovora u kojima zatvorenice govore o svojem životu, obitelji, djeci… Trenutak je to u kojemu Bog po ovoj jednostavnoj ženi progovara o svojem milosrđu.

“Nije važno koliko je težak naš grijeh. Isus nas voli, bez obzira na to. Može se činiti da nije tako, ali jest”, riječi su koje upućuje zatvorenicama, od kojih su mnoge osuđene i za teške zločine.

– Donosimo Boga u zatvor. Odlazimo onamo i molimo jedni za druge. Tražimo oproštenje i učimo jedni od drugih – kaže Samaniego.

Ovakav pristup otvara tim ženama sasvim novu perspektivu – otvara im pogled u nebo!

Miodrag Vojvodić | Bitno.net