Stanodavac iz Brooklyna svim je podstanarima oprostio stanarinu za mjesec travanj.

Potaknut pojavom koronavirusa, Mario Salerno shvatio je da njegovih 200 podstanara već ima dovoljno problema te im je odlučio izaći u susret.

“Rekao sam im da ne brinu i da ne paničare. Prolazimo kroz vrlo teške trenutke zbog ove čudovišne bolesti”, poručio je Salerno za katoličku televiziji EWTN, otkrivši kako je njegovo dobro djelo inspirirala vjera.

“Moja katolička vjera potaknula me da donesem ovu odluku. Molim svaki dan, a kad imam viška vremena, dok boravim u karanteni, molim i tražim od dobrog Gospodina da pobijedi ovaj pakosni virus.”

Uz 80 apartmana koliko ih ima u Brooklynu, Salerno vodi mehaničarsku i autolimarsku radionicu te benzinsku crpku.

Mnogi od njegovih podstanara izgubili su posao zbog bolesti, prenosi CNA.

“Htio sam da imaju mir, da ne brinu o tome što će učiniti sa svakim dolarom”, izjavio je, dodavši kako neki stanari nisu imali ni za hranu.

Premda će izgubiti dosta prihoda, Salerno nije zabrinut. Financijski gubitak zanemariv je naspram vrijednosti ljudskog života, a “ja cijenim ljudske živote”, dodao je.

“Na kraju mog putovanja, kad odem i upoznam dragog Gospodina, želim ga, prije no što se on meni obrati, upitati: ‘Jesam li bio dobar? Kakva je bila moja vjera?'”

“Treba nam naš dobri Gospodin. On ovo može pobijediti, moramo moliti”, zaključio je Mario Salerno.

Tino Krvavica | Bitno.net