Izabrana su i četvorica potpredsjednika: mons. Antoine Hérouard (Francuska), mons. Nuno Brás da Silva Martins (Portugal), mons. Rimantas Norvila (Litva) te mons. Czeslaw Kozon (Nordijska biskupska konferencija). Pritom je mons. Hérouard prvi potpredsjednik, navodi se na službenim mrežnim stranicama COMECE-a.

70-godišnji biskup Crociata preuzima službu predsjednika od kardinala Jean-Claude Hollericha u razdoblju od 2023. do 2028. Uslijed izbora, novi je predsjednik COMECE-a izrazio svoju zahvalnost članovima skupštine na povjerenju. „Ovo je ključno vrijeme za Europu i za Crkvu. Zajedništvo i solidarnost potrebniji su više nego ikada. Oni bi nas trebali voditi kroz mnoge tranzicije s kojima su suočena naša društva”, izjavio je mons. Crociata.

„Posebno mislim na potrebu za pravednim i održivim oporavkom od posljedica pandemije koronavirusne bolesti, pazeći da nitko ne bude izostavljen, kao i obnavljanje poziva Europske unije da bude izvor razvoja i obećanje mira za naš voljeni kontinent i svijet”, dodao je.

Novi je predsjednik talijanski delegat pri COMECE-u od 2017. U razdoblju od 2018. do 2023. služio je kao prvi potpredsjednik COMECE-a.