Njujorška policija je nedavni čin vandalizma, prilikom kojega je u katoličkoj crkvi otuđen kip Blažene Djevice Marije, proglasila zločinom iz mržnje, donosi Catholic Herald. Incident se dogodio u crkvi svetog Tome Akvinskog u Park Slopeu, koji se nalazi u Brooklynu.

“U crkvu je prošle srijede, 20. veljače, oko podneva ušao čovjek s kapuljačom i otuđio kip Majke Božje od Cisne te ga nakon toga bacio u smeće preko puta ulice i tom je prilikom oštetio kip“, stoji u policijskom priopćenju.

Jedan član župskog osoblja je izvukao kip iz smeća te potom obavijestio policiju. Policijska uprava je na svojim stranicama objavila nadzornu snimku koja prikazuje vandala kako uzima kip iz crkve.

Biskupija tvrdi kako Radna skupina Odjela za zločine iz mržnje Policije u New Yorku provodi istragu, ali vandal još nije uhićen. „Brooklynska biskupija oštro osuđuje ovaj incident vjerske mržnje i u potpunosti surađuje s lokalnom policijom“, izjavio je upravitelj župe otac Willy Kingsley. U svojoj izjavi je zaključio kako ovaj čin vandalizma „župljane nije odvratio od vjere, već je ojačao“. Inače, ovo je drugi čin vandalizma u ovoj crkvi u samo mjesec dana.

Gospa od Cisne je zaštitnica Loye u Ekvadoru, koju štuju brojni ekvadorski imigranti u SAD-u. Kip prikazuje Blaženu Djevicu Mariju s djetetom Isusom u rukama.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net