Ovih dana Amerikom je odjeknula sjajna vijest o jednoj posebnoj profesorici iz srednje škole u Teksasu koja je posvojila svojeg bivšeg učenika, danas 30-godišnjaka Chrisa Barringtona, čije su intelektualne sposobnosti na razini 6-godišnjeg djeteta, donosi Aleteia.

Naime, lokalna policija je nedavno na cesti pronašla Chrisa koji je dva dana lutao gradom. Policijski službenici su uskoro doznali za njegovu tužnu priču. Otac mu je u tom trenutku umirao od leukemije i više nije bio sposoban brinuti se za sina. Kada su mladića zamolili da im kaže ime osobe koju mogu kontaktirati, on je naveo ime Michelle Girard, svoje bivše profesorice, osobe koju nije vidio godinama.

Profesorica je očito ostavila dubok dojam na svojeg bivšeg učenika. Kada su joj malo kasnije policajci banuli na vrata, velikodušna žena je odlučila prihvatiti Chrisa. Njegov otac je, nažalost, preminuo prije gotovo tri tjedna, ali profesorica nije mogla dopustiti da njezin bivši učenik završi na cesti, pa mu je postala zakonska skrbnica.

Gospođa Girard se pobrinula da Chris u njezinom domu doživi brojna veselja, pa mu je, tako, organizirala prvu proslavu rođendana u životu. “Chris je do sada prošao brojne probleme i sada zaslužuje normalan život”, objasnila je ova plemenita žena.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=63&v=Soit2_jbQ

Rašeljka Zemunović | Bitno.net