Misa Uskrsnuća Gospodnjeg na hrvatskom jeziku u crkvi sv. Pavla u Münchenu prekinuta je sinoć nakon što je muškarac afričkog podrijetla ušao u crkvu i počeo vikati “Allahu ekber” nakon čega su mnogi pomislili da je riječ o terorističkom napadu, te su u panici istrčali pri čemu je nastala velika gužva, izvijestili su pojedini mediji.

Kako piše internetska stranica Fenix magazin koja prati život Hrvata u inozemstvu, muškarac je “neometano ušao u crkvu među hrvatske vjernike i ničim izazvan počeo vikati Takbir (Allahu Akbar). Nakon njegove galame i nerazumljive vike i uzvika, nastalo je najprije komešanje vjernika a potom i bježanje, jer su neki mislili da se radi o terorističkom napadu”.

Muškarac afričkog podrijetla, nastavlja Fenix, oboren je na zemlju, a potom svezan i predan policiji.

U panici koja je nastala nekoliko je ljudi lakše ozlijeđenih.

“Nakon tog incidenta, koji je još jednom pokazao koliko su katoličke crkve nezaštićene, obred Vazmenog bdjenja je nastavljen ali bez najmanje 20-30 posto vjernika koji su u strahu napustili crkvu”, piše Fenix magazin.

Pojedini hrvatski mediji citiraju neslužbene izvore iz njemačke policije koji tvrde da muškarac nije terorist, demantiraju uzvike te tvrde kako je riječ o “gluposti pojedinca” koja je izazvala incident.

Slobodna Dalmacija na svojoj je YouTube stranici objavila video zapise s prizorima nakon incidenta, na kojima je moguće vidjeti potresene ljude i hranu donesenu na blagoslov rasutu po podu crkve.

Goran Andrijanić | Bitno.net