Časna sestra Linda Sim postala je prva svjetska prvakinja u taekwondou iz Singapura. Naime, ova redovnica, koja je visoka samo 1,5 metar i teži oko 50 kilograma, osvojila je svjetsku medalju na Svjetskom Teakwondo Poomsae prvenstvu u Južnoj Koreji, piše Aleteia.

„Osjećam se kao da sam na vrhu svijeta jer sam prošla kroz veliku prekretnicu na svom sportskom putu. Sjajno je da je Singapur prvi put osvojio zlatnu medalju. Također osjećam veliku zahvalnost Bogu“, izjavila je.

„Oduvijek sam bila sićušna i malog oblika. Ali, ako mogu trčati i šutirati, onda ne moram nositi oružje za obranu. Ja sam oružje“, našalila se ova simpatična redovnica.

Sestra Linda je prije 43 godine stupila u redovničku zajednicu Franjevačkih misionarki misionarki božanskog majčinstva. U samostanu je nastavila vježbati i usavršavati svoje sportske vještine.

Časna sestra objašnjava kako teakwondo nije nasilan sport, a geslo svjetskog taekwondo glasi „mir je vrjedniji od trijumfa“.

Čini se da je s. Lindu oduvijek privlačila akcija. Kao mlada djevojka željela se pridružiti policiji ili postati vojnik. Međutim, od toga je odustala shvativši da se žene u tim službama mahom bave činovničkim poslovima. Stoga je kao mlada žena odlučila “spašavati duše ljudi”. Sestra Linda kaže: „Odlazila sam na razne zabave i bavila se sportovima, ali u sebi sam osjećala prazninu. Znala sam da me Bog poziva i smirila sam se tek kada sam se pridružila sestrama.“

Kada je majci povjerila da želi postati redovnica, njezina majka se uplašila da bi mogla izgubiti kćer. Majci je naposljetku trebalo čak deset godina da prihvati Lindinu odluku.

Linda je kao katolička redovnica putovala svijetom. Punih 17 godina je služila u Engleskoj, a tri godine radila je kao administrator u bolnici u Zimbabveu. Upravo je tamo, prije 15 godina, ponovno otkrila strast prema sportu i posvetila se taekwondou. Naposljetku je shvatila kako nije prestara za natjecanje i tako je završila na svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji. U svojoj taekwondo karijeri do sada je osvojila 30 medalja, a najprestižnije je, svakako, svjetsko zlato zahvaljujući kojem je stekla popularnost u svojoj zemlji.