U Argentini trenutačno traje rasprava o legalizaciji abortusa na zahtjev, kako smo o tome već pisali OVDJE.

Nakon što je izglasan u Donjem domu parlamenta, zakon koji smjera legalizaciji pobačaja u prvom tromjesečju, bit će upućen u Senat. Kako pišu pojedini mediji, postoji sasvim izgledna šansa da tamo bude odbačen.

U zemlji pape Franje traje oštra rasprava o abortusu, a pojedini zagovornici abortusa prešli su svaku mjeru zdravog razuma i ukusa u tome.

Primjer za to je videoigra koju je složila programerka Florencia Rumpel i u kojoj igrač ubija veliku nerođenu bebu kako bi ostvario svoj cilj.

Tekst o toj monstruoznoj igri objavila je stranica Kotaku koja se bavi recenzijom videoigara. U njemu je Rumpel prikazana kao aktivistkinja za “prava žena”, koja se odlučila uključiti u “borbu” koristeći svoje talente za programiranje. Tako je složila verziju poznate arkadne igre Doom u kojem umjesto čudovišta, kako je to u originalnoj videoigri zamišljeno, igrač ubija veliku nerođenu bebu.

Prije nego dođe do nje igrač se bori sa ženama koje ga žele spriječiti da dođe do bebe, svećenicima sa šipkama u rukama i, a kako drugačije, nacističkim vojnicima čija bi nazočnost trebala simbolizirati kako je borba za život nerođenih – nacizam.

Nakon što je beba ubijena, ispred igrača se pojavi medicinski pribor za abortus te natpis:

“Čestitamo, pobijedili ste fetus. Dajte ovaj pribor onima u potrebi da ga mogu također pobijediti!”

“DoomFetus” (DoomFetito) ime je ove igre koja na mjesto strašnog čudovišta iz originalnog Dooma stavlja nerođenu bebu u fetalnom položaju i tako, zapravo, možda nesvjesno, ali zato vrlo jasno pokazuje kako proabortivni pokret vidi djecu – kao strašnog neprijatelja kojega treba poraziti.

“Civilizacija smrti skida svoju masku i pokazuje pravo lice. Riječ je o samo jednome – ubijanju djece. A cijela ta priča o pravima žena jest skrivanje istine”, napisao je poljski katolički publicist Grzegorz Górny o ovoj igri.

Ono što je posebno žalosno jest da niti žena koja je napravila ovu igru, niti oni koji o njoj pišu kao o “borbi za prava žena”, ne vide nikakav problem u njezinoj simbolici.

Pogledajte prizor iz videoigre. Napominjemo da je sadržaj jako mučan.

Goran Andrijanić | Bitno.net