„Da sam u tom trenutku napravio još samo dva koraka, sigurno bih bio ozlijeđen… Bog je sačuvao moj život“, izjavio je za EWTN otac Jude Fernando, svećenik koji djeluje u crkvi svetog Ante u Colombu, glavnom gradu Šri Lanke, koju su za Uskrs napali teroristi.

Zvuk eksplozije, koja je odnijela desetke nevinih života, bilo je nešto što svećenik do tada nikada nije čuo, prenosi National Catholic Register. Oko sebe je ugledao vjernike koji su plakali i vrištali. Nakon eksplozije je otrčao prema oltaru, gdje ga je dočekao svećenik koji je služio misu, pa su zajedno započeli pomagati ozlijeđenim ljudima.

Bez obzira na to što je svjedočio brutalnom krvoproliću, otac Fernando i dalje neumorno poziva na mir i oprost. „Naš Bog nije Bog osvete. On je Bog ljubavi i mira“, izjavio je za EWTN.

Gledatelje je podsjetio na Isusove riječi s križa: „Oče, oprosti im je ne znaju što čine.“ Otac Fernando je nakon tragedije, koja je na Šri Lanki oduzela stotine nevinih života, katolicima poručio kako sada trebaju inzistirati na oprostu i ljubavi.

„Naša dužnost je biti uz vjernike. Biti njihova podrška i utjeha. Međutim, ne smijemo ih poticati na osvetu, nego moramo svijetu pokazati da smo katolici“, kaže.

U ovoj zemlji, nažalost, prijetnje nasiljem još uvijek nisu prošle. „Ja nikamo ne idem. Ne bojim se smrti. Ovo je kuća molitve i ja sam ovdje potreban“, izjavio je otac Fernando.

Inače, crkva svetog Ante je nakon terorističkog napada primila veliku podršku vjernika iz cijelog svijeta koji svoju progonjenu braću podržavaju u molitvama. „Ponizno tražim da nastavite sa svojim molitvama. I, molim vas, prenesite svima radosnu vijest: mir! Svugdje u svijetu trebamo mir“, završava svećenik.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net