Prerano rođena djevojčica čije je tijelo pronađeno kako leži pokraj ceste u Brooklynu u veljači ove godine, prošle subote je pokopana uz sudjelovanje pripadnika njujorške policije.

Za organizaciju pogreba i mise zadušnice pobrinula se udruga za pomoć trudnicama, Life Center, a preminulu djevojčicu su nazvali Monica, prema majci svetog Augustina.

Šestero njujorških policajaca stupali su uz Monicin lijes u bazilici Gospe od Brze Pomoći u Brooklynu, noseći ga između nekoliko stotina župljana i članova Life Centera, dok je jedan od policajaca svirao gajde.

Tijelo malene Monice pronađeno je ispod drveta u veljači ove godine. Prema riječima svjedoka, bila je u vrećici omotanoj krvavom odjećom. Liječnici su procijenili da je bila stara oko dvadeset tjedana, te da nije mogla preživjeti izvan majčine utrobe.

Uzrok smrti nije odmah objavljen, iako se smatra da je bila riječ o spontanom pobačaju.

“Budući da živimo u ‘kulturi smrti’ i društvu odbacivanja, Life Center želi pokazati da je život svet od početka do kraja, moleći da će to što činimo unaprijediti kulturu života” objavila je udruga na svojoj web stranici.


“Jako je tužno vidjeti što se sve događa, ali mi smo zajednica i u ovome smo skupa”, komentirala je jedna župljanka koja je sudjelovala na misi zadušnici.

Malena Monica sahranjena je na groblju u Staten Islandu, u odjeljku ‘Anđela čuvara’ u kojem se pokapaju mrtvorođena i napuštena djeca. Grob će uskoro dobiti i nadgrobni kamen s uklesanim Monicinim imenom.

“Molimo vas sjetite se u svojim molitvama Monicine majke, koja je poput Monice, i bezbrojnih drugih, žrtva kulture smrti koja je potamnila naš grad, državu i narod”, poručili su iz Life Centera.

Ivo Džeba | Bitno.net