Kada su se učenici Katoličke gimnazije Knoxville okupili na jednom događaju u sklopu duhovnog tjedna, vjerojatno su očekivali da će njihovom sportskom dvoranom protrčati maskota školske nogometne ekipe. Međutim, ispred njih su se stvorila trojica katoličkih svećenika koja su ih oduševila posebnim plesnim umijećem, donosi Aleteia. Inače, tema ovogodišnjeg Duhovnog tjedna je bila “Kad se kultura i vjera zagrle”, a na njemu su sudjelovala trojica svećenika iz Kalifornije: Joseph Aytona, Jewel Aytona i Ricardo Pineda.

Otac Pineda je događaj otvorio demonstracijom beatboxinga, a kasnije su mu se na podiju pridružila dvojica svećenika koja su pred učenicima zaplesala breakdance i, kako su izvijestili američki mediji, doslovno su “uplesali u njihova srca”.

Trojica pastira su pokazala iznimnu fizičku snagu i izdržljivost dok su se vrtjela na tlu ili stajala na rukama. Dvojica svećenika, Joseph i Kewl, su braća koja su odrasla u Los Angelesu. U mladosti su se bavili breakdancingom, a kada su postali svećenici pronašli su način na koji se ovom plesnom umjetnosti mogu koristiti u svojoj službi. U razgovoru za američke medije otac Pineda je govorio kako učenici reagiraju na njegov nekonvencionalni način služenja.

“Povratne informacije su zahvaljujući Bogu i Njegovoj milosti stvarno dobre. Mi samo želimo iskoristiti sve što nam je Bog dao za njegovu veću čast i slavu. Ples je način upoznavanja ljudi i povezivanja. Nemojte umanjivati standarde evanđelja, nego pronađite načine kako se spojiti s njima, pa ih onda podignite na standard koji zaslužuju”, objasnio je otac Pineda.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net