Brojni američki mediji ovih su dana objavili snimku iz Minnesote na kojoj je „uhvaćen“ dramatičan trenutak spašavanja sedamdesetogodišnjeg muškarca Sama Orbovicha iz njegovog automobila, piše Aleteia.

Naime, muškarac je doživio prometnu nesreću na cesti u gradu Saint Paul u Minnesoti. Nakon toga je njegov automobil počeo gorjeti. Brojni vozači, koji su se u tom trenutku našli pored mjesta nesreće, zaustavili su svoje automobile i započeli akciju spašavanja.

Milosrdni Samarijanci su pritom su riskirali svoje živote jer su tijekom akcije uslijedile male eksplozije zbog koji su se u nekoliko navrata morali spustiti na zemlju.

U televizijskom prilogu, koji je emitiran u emisiji „Dobro jutro, Amerika“, spasioci su izjavili kako su se bojali za vlastiti život te da su iznimno sretni što su spasili jedan život. Naime, Orbovich je zadobio samo manje ozljede, ali je nakon izvlačenja bio silno uplašen.

Za kraj spomenimo da se nesreća dogodila u mjestu Saint Paul koje je nazvano po svetom Pavlu čije se obraćenje dogodilo na putu prema Damasku.