U povodu desete godišnjice Zaklade sv. Padra Pija, koja djeluje u Americi, objavljeno je deset nikad viđenih fotografija omiljenog sveca, piše CNA. Neke od njih prikazuju talijanskog sveca kako slavi misu, na jednoj je snimljen u dubokoj molitvi, a na jednoj je „uhvaćen“ kako se smije. Direktor Zaklade Luciano Lamonarca za EWTN News Vatican objasnio je da je na fotografije naišao kada je posjetio studio Elia Saleta.

„Jedna je posebno lijepa jer prikazuje Padra Pija kako se smije. On se smijao jer je bio čovjek. Mi o njemu uvijek razmišljamo kao o nekom ozbiljnom i strogom čovjeku, ali vjernici se ponekad i smiju…“, izjavio je Lamonarca.

Padre Pio

Foto: YouTube/snimka zaslona

Lamonarca je operni pjevač koji je odrastao u Italiji. U razgovoru priznaje kako u djetinjstvu nije gajio neku osobitu pobožnost prema ovome svecu. Međutim, sve se promijenilo kada je njegova supruga rodila mrtvorođenu bebu i kada su ih liječnici suočili s činjenicom da vjerojatno neće moći imati više djece.

Bračni par se tada obratio zagovoru Padra Pija. Lamonarca objašnjava kako je tada otkrio „jednostavnost i poniznost“ sveca koji je djelovao u njegovoj rodnoj Italiji. Osjećao se kao da je dobio djeda kojega nikada nije imao. Zbog toga je odlučio osnovati Zakladu.

Padre Pio

Foto: YouTube/ snimka zaslona

I za kraj spomenimo da je godinu dana nakon osnivanja Zaklade bračni par Lamonarca dobio sina Sebastiana.

Foto: YouTube/ snimka zaslona