Peter Tabichi je franjevac koji je krajem ožujka ove godine osvojio nagradu za najboljeg učitelja na svijetu. Tom prilikom je u Dubaiju primio nagradu od milijun dolara. Nagrađen je za svoja postignuća u školi koja se nalazi u zabačenom području kenijske Velike rasjedne doline.

Školu pohađaju brojni učenici koji se služe sa samo nekoliko udžbenika. Redovnik, koji se na uručenju nagrade pojavio u smeđem franjevačkom habitu, u radu s učenicima ističe kako je „znanost put za njihovu budućnost“.

Ovaj franjevac je 17. rujna, kako piše Aleteia, “otvorio novu sezonu američkog Kongresa” tako da je na početku zasjedanja izmolio Molitvu svetog Franje za mir. Na svojem Twitter profilu je napisao: “Dobio sam veliku privilegiju i čast otvoriti američki Kongres franjevačkom molitvom za mir. Kakav odličan dan! Neka vas sve Bog blagoslovi.”


Inače, poznata Molitva svetog Franje za mir započinje riječima: “Gospodine, učini me oruđem svoga mira: Gdje je mržnja, da donosim ljubav…” Franjevac je u Kongresu molio da se “naše ruke i srca ispružimo u suosjećanju i služenju drugima”. Fra Peter sudjeluje na 74. skupštini Ujedinjenih naroda, a u ponedjeljak 16. rujna se sastao s predsjednikom Donaldom Trumpom, s kojim je razgovarao o promicanju obrazovanja u Keniji. Tijekom putovanja je boravio u Silicijskoj dolini i posjetio sjedišta velikih kompanija, kao što su Google, Facebook i Cisco.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net