Promet ponekad izvlači najgore iz ljudi, barem što se tiče nervoze i burnih reakcija. Svi smo čuli ili vidjeli ljude koji kao da promijene karakter kada sjednu za volan. No, priča iz Brazila koju donosi Aleteia svjedoči o nečem posve drugačijem što je dotaknulo srca tisuća ljudi.

Dvadeset sedmogodišnji Fabiano Ladislau vozio se na posao kada je ugledao kako se stariji čovjek automobilom zabio u motociklista. Čim je vidio što se dogodilo, Fabiano je počeo snimati događaj mobitelom jer se, kako kaže, bojao da će motociklist fizički nasrnuti na starijeg vozača.

“Mladić s motocikla je još bio na podu, a stariji čovjek je izašao iz auta pun tjeskobe, s rukama na glavi. Stvarno samo bio zabrinut oko toga što bi se moglo dogoditi”, ispričao je Fabiano.

No ono što se dogodilo bilo je znatno drugačije od onoga što je očekivao. Naime, nakon što se podignuo s poda mladić je prišao čovjeku koji ga je udario, poljubio ga u obraz te ga zagrlio. “Tada je stariji čovjek počeo tražiti oprost i plakati”, prepričao je Fabiano koji se nakon toga osobno obratio mladiću.

“Spustio sam prozor i čestitao mu. Rekao mi je da je izgubio oca kada je imao samo 8 godina te da zbog toga jako cijeni starije ljude. Budući da je plakao kada je to rekao, i ja sam postao emotivan”, rekao je.

Snimka koja je nastala tijekom ovog događaja ubrzo je postala vrlo popularna te su je podijelili i neki brazilski mediji.

Scena kojoj je svjedočio, smatra Fabiano, donosi nadu “u prvom redu onima koji, poput mene, čine sve što mogu kako bi prenijeli te vrijednosti svojoj djeci”.

“Naposljetku, moramo poštovati i voljeti svakoga”, zaključio je.

Ivo Džeba | Bitno.net