Amerikanka Melissa Davert rođena je sredinom šezdesetih godina prošlog stoljeća s iznimno rijetkom bolešću nesavršene osteogeneze (osteogenesis imperfecta), odnosno bolešću krhkih kostiju. Liječnici su joj tada prognozirali kako nikada neće moći samostalno sjediti ili se podići sa stolca, a kamoli postati majka. Ali, ova hrabra žena iz Michigana, koja je visoka samo 90 centimetara, cijeli je svoj život provela šireći radost te kao predana katolkinja u svemu se oslanjala na Božji plan, donosi Aleteia.

Odrasla je u obitelji sa šestero djece, a sva njezina braća i sestre od nje su bili gotovo dvostruki viši. Melissa tvrdi kako je u vlastitoj obitelji primila najvažnije vrijednosti: samopouzdanje, smisao za humor te, iznad svega, katoličku vjeru. Naposljetku je ipak uspjela stati na svoje noge. Kao djevojčica se kretala na skateboardu, a kasnije je  završila u invalidskim kolicima. Unatoč teškim zdravstvenim problemima Melissa je maturirala, diplomirala ekonomiju i započela uspješnu poslovnu karijeru.

U snimci, koju je ovih dana podijelila na Facebooku, svjedoči kako su joj roditelji često govorili da njezina bolest ima razlog i svrhu te da mora vjerovati i pouzdati se u Božji naum. Zbog toga je sigurna kako je upravo dio toga Božjeg plana bilo i upoznavanje sa suprugom Kenom, koji boluje od cerebralne paralize, te rođenje blizanaca Michaele i Austina.

„Nismo planirali imati djecu, jer smo bili uvjereni kako ja ne mogu iznijeti trudnoću, pa nas je pozitivan test itekako iznenadio“, priznaje. Međutim, liječnici nisu dijelili njihovo oduševljene, jer u medicinskim knjigama nije bilo podataka da je žena njezina zdravstvenog stanja i visine uspjela roditi, pa su je pokušali potaknuti na abortus. Melissa ih je odbila i 1998. godine rodila dječaka i djevojčicu koji su od majke naslijedili identičnu bolest, ali i njezine životne stavove. Michaela danas studira marketing, dok se njezin brat Austin odlučio za studij medicinske informatike. „Crkva je dodatno utvrdila moj stav kako sve što imam mogu zahvalnosti Gospodinu“, zaključuje Melissa.

Amazing Story of the Davert Family, Bay City, Mich

Have you heard the amazing story of the Davert family of Bay City? This video shares their incredible story of faith, trust in God and love for life.

The Davert’s will speak at the upcoming Disability Awareness Conference in Saginaw on Wednesday, Aug. 1. Learn more about the conference: http://bit.ly/2mmXx4m

Objavljuje Catholic Diocese of Saginaw u Ponedjeljak, 16. srpnja 2018.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net