SJEVERNA KAROLINA

VIDEO Hrabar istup djevojčice pred gradskim vijećem: ‘Čvrsto vjerujem da pobačaj predstavlja ubojstvo’

“Pobačaj me podsjeća na ropstvo. Vlasnici plantaža su govorili kako su robovi njihova imovina i da s njima mogu raditi što god požele. Tako danas majke govore o svojim bebama“

Foto: Youtube /screenshot

Djevojčica Addison Woosley je održala trominutni pro-life govor pred članovima gradskog vijeća grada Raleigha u Sjevernoj Karolini, donosi Church Pop. „Čvrsto vjerujem kako pobačaj predstavlja ubojstvo, a ubojstvo je nešto potpuno pogrešno. Zbog toga vas molim da zabranite pobačaj“, započela je 13.-godišnja djevojčica.

U nastavku je izjavila kako je pobačaj po definiciji ubojstvo drugog čovjeka bez ikakvog opravdanja, a često i sa zlobnim namjerama. „U trenutku kada majke odluče ubiti svoju nevinu djecu, ona već imaju otiske prstiju, nosiće, mogu prepoznati majčin glas, mogu štucati i srca im kucaju. Na ultrazvuku se vidi kako bebe za vrijeme pobačaja pokušavaju pobjeći od instrumenata koji ih ubijaju“, nastavlja djevojčica.

U nastavku pobačaj uspoređuje s ropstvom, što uznemiruje publiku, koja počinje na nju vrištati. Međutim, Addison podiže glas i nastavlja govoriti. “Pobačaj me podsjeća na ropstvo. Vlasnici plantaža su govorili kako su robovi njihova imovina i da s njima mogu raditi što god požele. Tako danas majke govore o svojim bebama“, nastavlja. U ovome trenutku publika postaje glasna i ratoborna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, djevojčica se ne da smesti: „Pitanje glasi: tko će te vi biti? Vlasnik robova? Hoćeš li biti nadstojnik na plantaži koji tuče crno dijete? Ili ćeš biti protiv takvog sustava, pa čak i pod cijenu vlastitog života, kao što je to bio Martin Luther King Jr.? Tko ćeš biti?“

Njezin govor je izazvao burne reakcije u vijećnici. Jedna vijećnica joj je zaprijetila kako nema pravo govoriti u ime Afroamerikanaca, na što joj je predsjednik gradskog vijeća odgovorio kako svi ljudi u Americi imaju pravo govora. „To je pravilo u našoj zemlji“,  prekinuo je burnu raspravu predsjednik gradskog vijeća.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 18. lipnja 2019.

Ovaj članak objavljen je u sklopu projekta Vjersko informiranje koji je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Možda vam se svidi