Više stotina katolika u Francuskoj okupilo se u Nantesu na blagdan Krista Kralja kako bi izvršili pritisak na vlasti da omoguće slavljenje misa s narodom.

Još od 30. listopada vjernicima u Francuskoj onemogućeno je sudjelovanje na misnim slavljima zbog mjera protiv širenja pandemije uvedenih u toj zemlji.

Na društvenim mrežama pojavila su se videa katolika koji su prošle nedjelje molili na trgu Graslin jednom od središnjih trgova u Nantesu. Prema nekim procjenama okupilo se između 500 i 700 ljudi.

Ovo je već treći tjedan zaredom kako se vjernici u Francuskoj okupljaju u nadi da će im biti omogućeno sudjelovati na misama. Osim javnog obraćanja vlastima, vjernici zajednički mole i pjevaju duhovne pjesme.

“Ovo je vrlo teško za nas. To je kao da nam je uskraćena hrana. Trebamo duhovnu hranu”, rekao je jedan od sudionika za New York Post. “Kada smo lišeni svoje mise, to je kao da smo lišeni hrane.”

Nantes nije jedino mjesto na kojem su se vjernici okupili. Kao i ranijih tjedana, molitva je održana i na ulicama Pariza ispred crkve svetog Augustina.