John i Stell Chhan su u okrug Orange u SAD-u stigli 1979. godine kao izbjeglice iz Kambođe. Ubrzo su tamo pokrenuli obiteljski obrt za proizvodnju krafni Donut City. Godinama su vjerno i sa smiješkom na licu služili svojoj zajednici, donosi Aleteia.

Međutim, kupci su nedavno primijetili kako se Stella više ne pojavljuje na poslu i doznali kako je gospođa zbog aneurizme nedavno završila u rehabilitacijskom centru. Krafne im je prodavao njezin suprug koji je djelovao prilično zabrinut.

Kada su doznali kako je izgubio osmijeh jer zbog posla ne može provoditi više vremena više vremena sa svojom bolesnom suprugom, odlučili su se organizirati. Podijelili su letke i usmeno proširili priču te tako uspjeli nagovoriti zajednicu da nabavku obave rano ujutro kako bi gospodin Chhan mogao biti sa svojom suprugom.

Od tada kupci u pekarnicu dolaze rano ujutro, a pojedini čak kupuju i po desetak krafni. Gospodin Chhan kaže da se njegova supruga osjeća znatno bolje, sada može govoriti i pisati, ali još uči kako ponovno samostalno jesti. Zahvalan je svojim kupcima koji su u njemu očito prepoznali poštenog radnika, ali i odanog supruga posvećenog svojoj bračnoj družici.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net