„Siervas“ odnosno „Sluškinje“ – ime je jednog posebnog rock and roll benda koji će nastupiti na Svjetskom danu mladih u Panami. Bend su oformile časne sestra, a njihovi spotovi su na YouTubeu do sada imali više milijuna pregleda. Naravno da časne sestre svoj melodični rock and roll izvode u habitima, donosi Manilla Bulletin.

„Mi smo mlade redovnice koje vole rock and roll. Izabrale smo drukčiju formu naviještanja radosne vijesti“, objašnjava 37-godišnja gitaristica sestra Ivonne. Dodaje kako je njezin bend sastavljen od redovnica iz Čilea, Japana, Ekvadora, Kine i Kostarike. Njihov najveći hit je „Trust in God“ („Vjeruj u Boga“) koji na YouTubeu ima gotovo dva milijuna pregleda.

Časne sestre rokerice inače žive i djeluju u Peruu, a ovih dana će nastupiti na susretu mladih na kojem će sudjelovati i papa Franjo. „Svojom glazbom želimo dotaknuti što više ljudi. Bit ćemo i više nego zadovoljne ako će Papa biti jedan od njih“, tvrdi sestra Ivonne, autorica stihova. Sestre su se pohvalile kako su već odradile jedan nastup pred Papom tijekom njegova posjeta Meksiku i Peruu.

Bend se sastoji od 11 redovnica koje pjevaju na španjolskom. „Mi se na bavimo samo glazbom, nego se trudimo Božje riječi utjehe podijeliti sa zatvorenicima i osobama s invaliditetom”, kaže sestra Camilla, 22-godišnja gitaristica. Časne sestra svakoga utorka u Peruu beskućnicima dijele hranu.

Tijekom boravka u Panami časne sestre rokerice će nastupiti u jednom ženskom zatvoru, dječjoj bolnici i nekoliko škola. „Nadamo se da ćemo u zatvoru imati prilike razgovarati sa zatvorenicima. Želimo im poručiti kako Bog sve oprašta“, dodaje sestra Camilla.

Band “Sluškinje” je osnovan 2014. godine, a časne sestre su do sada obišle 11 zemalja. „Nismo imale priliku razgovarati s Papom pa se baš nadamo da će nam prići upravo u Panami. Ne znam što ću mu reći ako se to doista dogodi. Mislim da ću se samo onesvijestiti“, priznaje sestra Ivonne.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net