U stolačkom naselju Hodovo (Bosna i Hercegovina) u noći s 20. na 21. studenog razbijen je i obezglavljen Gospin kip koji je zajedno s obitelji izgradio mještanin Ante Antunović. Sličan vandalizam zabilježen je i u utorak, 24. studenog, također u Hodovu, prenosi Nedjelja.ba.

Ante Antunović o nemilom događaju izvijestio je župnika u Rotimlji don Peru Pavlovića kao i stolačku policiju, piše portal hercegovina.info. Kazao je kako jeza izgradnju kapelice s kipom uložio 5 000 eura te da je to uskoro trebao biti blagoslovljeno.

Kip uz prometnicu prema Stjepan Krstu je najvjerojatnije razbijen čekićem kao i staklo koje ga je štitilo. Međutim, sličan vandalski čin primijećen je i u utorak, 24. studenog kod OŠ Hodovo gdje je netko slomio staklo na kipu Gospe, ali na sreću, kip je ostao netaknut.

hercegovina.info

Dvije lokacije na kojima su kipovi uništeni i oštećeni udaljene su nekoliko kilometara. U jednom slučaju se radi o zavjetnoj kapelici koju je s obitelji postavio mještanin Ante Antunović na vlastitom zemljištu, dok je kip uz školu postavljen znatno ranije. Još se ne zna jesu li ova dva slučaja povezena.

Ovu vijest je originalno objavio portal Hercegovina.info, a fotografije donosimo uz njihovo odobrenje.