TURISTI SU BILI UNUTRA

Urušio se krov crkve svetog Josipa Tesara u Rimu: Da se ovo dogodilo u subotu, sad bismo plakali zbog žrtava

“Ovo je mala crkva i zbog svoje lokacije mnogi parovi žele proslaviti svoje vjenčanje ovdje. Zahvalimo se Bogu jer je upravo ove subote bilo zakazano vjenčanje, i da se ovo dogodilo taj dan, danas bismo plakali zbog svih njih.”

Foto: screenshot

Jučer se oko tri sata poslijepodne urušio krov crkve svetog Josipa Tesara, koja se nalazi u blizini Rimskog foruma, prenose novinari Rome Reportsa.

Iako se u crkvi u trenutku urušavanja nalazilo pet turista, srećom nitko nije ozlijeđen, budući da su svi bili u donjem dijelu, poznatom kao Mamertinski zatvor, koji datira još iz sedmog stoljeća prije Krista.

U blizini mjesta događaja u tom trenutku našao se policajac Lucio Granini, koji je odmah ušao kako bi provjerio, ima li ozlijeđenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Čuli smo snažnu tutnjavu. Spustili smo se i ušli u crkvu”, priča Granini. “Zatekli smo ljude, crkveno osoblje i turiste koje smo uputili da što prije izađu. Svod je bio uništen, i čitav strop je propao.”

Rektor crkve, pomoćni rimski biskup Daniele Libanori, objasnio je kako je prava sreća što se ova nesreća nije dogodila u subotu kada je u njoj zakazano vjenčanje, jer bi tada ovo urušavanje vjerojatno imalo smrtne posljedice.

“Ovo je mala crkva i zbog svoje lokacije mnogi parovi žele proslaviti svoje vjenčanje ovdje. Zahvalimo se Bogu jer je upravo ove subote bilo zakazano vjenčanje, i da se ovo dogodilo taj dan, danas bismo plakali zbog svih njih”, rekao je svećenik.

Nakon nedavne nesreće koja se dogodila na mostu u Genovi, ostavivši iza sebe brojne mrtve, čini se da će osim mostova u Italiji i neke građevine morati proći detaljan pregled kako ne bi došlo do novih tragedija.

Ivo Džeba | Bitno.net

Objavljeno: 31. kolovoza 2018.

Možda vam se svidi