Jeanie Manning se prije četiri godine sa sinom Jakeom, koji ima Downov sindrom, preselila s Floride u Massachusetts. U tom trenutku je upoznala gospođu Kerry Bremer koja će joj kasnije pomoći u najtežim životnim trenucima. Kerry je radila kao učiteljica u školi za djecu s poteškoćama, donosi InspireMore.

Ona je ubrzo shvatila kako Jeanie boluje od karcinoma dojke te kako njezini rođaci nisu spremni preuzeti brigu za dječaka. Zbog toga je, nekoliko mjeseci nakon što su se upoznale, majci predložila: “Oprostite mi ako se zalijećem, ali moja obitelj i ja vam možemo, ako je to potrebno, ponuditi skrbništvo za Jakea.”

Učiteljica se prisjeća kako je majka pristala suznih očiju te dodala: “Noćas ću spavati mirno. Kako nisam već jako dugo spavala…” Premda Kerry već ima troje vlastite djece, ona nije mogla ostaviti dječaka na cjedilu, odnosno zamisliti situaciju u kojoj se za njega nema tko brinuti.

Dvije obitelji su se uskoro upoznale te počele družiti. “Često smo dovodili Jakea u naš stan i zajedno smo slavili blagdane. Jeanie ga je čak zvala našim sinom. Naravno da joj je bilo jako teško planirati vlastitu smrt, ali je bila jako hrabra”, kaže Kerry.
Jeannie je preminula 13. studenog.

Obitelj Bremer je odmah preuzela brigu o njezinom sinu, a Kerry je na Facebooku objavila: “Jeanie Manning je prošle srijede postala kraljica anđela. S karcinomom se borila dugo i snažno. Svi smo znali što će uslijediti jednoga dana, ali nismo očekivali da će se to dogoditi ove srijede. Nakon njezine smrti ćemo voljeti, štititi i brinuti se o Jakeu, baš kao što smo obećali. On će zauvijek ostati kod nas i tako ćemo čuvati sjećanje na nju, na njezinu ljubav, odlučnost i lijepi osmijeh koji živi u njegovu i našem srcu svaki dan…”

Foto: Facebook

Rašeljka Zemunović | Bitno.net