Irkinja Nancy Stewart krajem prošle godine proslavila je 107. rođendan. Društvo joj je pravila unuka Luise Cogman koja se o svojoj baki brine od ožujka, odnosno od početka pandemije koronavorisa.

Unuka je poželjela u njihov zajednički život unijeti malo zabave pa je otvorila Facebook stranicu „Living and Laughing with Lou“, zahvaljujući kojoj se doznalo za jednu lijepu naviku, piše Irish Post.

Naime, kako su crkve u Irskoj zatvorene, Nancy je, kao i ostatak irskih katolika, sudjelovala na svetim misama preko interneta. Međutim, za razliku od većine ostalih vjernika, ona je odlučila da će svaki puta pratiti drugu misu, pa je tako do sada gledala svete mise u svih 32 irska okruga.

Kako je njezina popularnost na Facebooku rasla, počela je primati pozivnice iz drugih gradova i zemalja, pa je tako sudjelovala na svetim misama u Chicagu, Nee Yorku, Rimu i Londonu. Njezina kći je otkrila kako je starica ponekad poslije mise nazvala svećenika kako bi mu podijelila svoje mišljenje o propovijedi ili vodila duhovne razgovore.

Inače, Nancy je najstarija osoba u Irskoj i još uvijek živi u svojem domu. Preživjela je dva svjetska rata. Nedavno je proslavila blagdan svete Brigite i na Facebooku objavila fotografiju s tradicionalnim križem svete Brigite.

How cute is Granny? 😍😍😍😍 Thanks a million Larry Malone for the lovely St. Brigid’s Cross- a mighty Broadford man, such kindness & thoughfulness & it’s appreciated so much ⭐️

Objavljuje Living and Laughing with LouUtorak, 2. veljače 2021.