OBAMA ZDRAVSTVO

Američke franjevke uklanjaju imena svetaca iz naziva bolnica

Imena svetaca više se neće nalazi u nazivima bolnica koje pripadaju Franjevačkom Savezu (Franciscan Alliance), regionalnom američkom katoličkom sustavu bolnica koji djeluje u saveznim državama Illinois, Michigan i Indiana.

Foto: Shutterstock.com

Foto: Shutterstock.com

Franjevački Savez (Franciscan Alliance) od sada će nositi naziv Franjevačko Zdravstvo (Franciscan Health), dok se ime svetog Franje, svetog Antuna, svetog Ivana i drugih svetaca, više neće nalaziti u nazivima dvanaest bolnica ove zdravstvene organizacije koju su osnovale Sestre svetog Franje od Vječnog Klanjanja.

Umjesto imena svetaca, bolnica će u svojem nazivu imati ime grada, prije kojega će jednostavno pisati “Franciscan Health”. – Zajednička imena svih bolnica stvorit će snažniju svijest o nama kao velikom, višedržavnom katoličkom zdravstvenom sustavu s nacionalno prepoznatljivim centrima izvrsnosti, brojnim zajedničkim pothvatima, partnerstvu i povezanosti liječnika – kazao je Kevin Leahy, predsjednik i glavni izvršni ravnatelj Franjevačkog Saveza.

Leahy je naglasio kako se ovim činom ne žele distancirati od katoličkog služenja, već ga promjenom imena nastoje ojačati, te ukloniti administrativne nesporazume. Svoju tvrdnju potkrijepio je ukazivanjem na nedavnu tužbu koju je “Franciscan Health” podiglo protiv Obamine administracij, a zbog nametanja obveze svim bolnicama da omoguće operaciju promjene spola svima, pa čak i djeci.

Tekst nastavlja ispod oglasa

– Razlog podizanja tužbe je izravno uplitanje Obamine administracije i Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb (HHS) u vjerska pitanja i pokušaj promjene vrijednosti prema kojima živimo – objasnio je Leahy, dodavši kako će u svim bolničkim kapelama i dalje biti vječno klanjanje, znak “tau” ostat će na svim dokumentima i obrascima, a katoličko nadahnuće i identitet bit će jednako snažni.

Miodrag Vojvodić | Bitno.net


Podržite naš rad članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

Objavljeno: 10. rujna 2016.

Možda vam se svidi