Mladi katolički svećenik je ubijen u filipinskoj provinciji Cayafan. Ubojstvo se dogodilo u 8:15 ujutro, odmah nakon svete mise, koju je 37-godišnji otac Mark Ventura služio u zgradi gimnazije. Svećenik je blagoslivljao djecu i razgovarao s članovima zbora kada je do njega dotrčao muškarac s motociklističkom kacigom i u njega ispalio dva metka.

Policija je potvrdila kako je napadač nakon ubojstva uspio pobjeći iz dvorane. Nakon toga je sjeo na motocikl, kojim je upravljala druga osoba, i obojica su odjurila u smjeru grada Baggaoa.

Nadbiskup Sergio Utleh Tuguegarao je na mjestu zločina predvodio molitvu, a Biskupska konferencija Filipina je izrazila željenje zbog ubojstva i pozvala na molitvu za svećenika, njegovu obitelj i sve ožalošćene. Biskupi su pozvali vlasti da učine sve što je u njihovoj moći kako bi počinitelji ovog teškog zločina bili privedeni pravdi.

Posljednji slučaj ubojstva svećenika u Filipinima dogodio se u prosincu 2017. godine kada je ubijen 72-godišnji otac Marcelito Paez. Počinitelj toga zločina još uvijek nije pronađen.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net