U znak zahvalnosti za požrtvovni rad u izvanrednim okolnostima pandemije koronavirusa svi liječnici, medicinske sestre i tehničari i drugo zdravstveno osoblje zaposleno u talijanskim javnim i privatnim zdravstvenim ustanovama imat će tjedan dana besplatan ulaz u Vatikanske muzeje i kompleks papinskih vila u Castel Gandolfu.

Za besplatan ulaz trebat će samo predočiti osobnu ili iskaznicu izdanu od zdravstvene ustanove u kojoj radi, a svaki medicinski djelatnik moći će sa sobom povesti i jednu osobu kojoj je također ulaz besplatan. U priopćenju za medije Namjesništva Države Vatikanskoga Grada najavljeno je da će medicinskom osoblju biti omogućen besplatan ulaz u Vatikanske muzeje od ponedjeljka, 8. lipnja do subote, 13. lipnja tijekom cijelog radnog vremena.

U Papinskim vilama zdravstveni će djelatnici tu blagodat moći koristiti u subotu, 6. lipnja i nedjelju, 7. lipnja, a zatim ponovno u subotu 13. lipnja i nedjelju 14. lipnja. Naime, Apostolska palača Castel Gandolfo i prekrasni vrtovi Ville Barberini za sada su otvoreni za posjetitelje samo subotom i nedjeljom od 10 do 18 sati. Kompleks vila na obroncima jezera Castel Gandolfo ponovno otvara svoja vrata posjetiteljima u subotu 6. lipnja.